23andMe розслідує повторний витік даних

  • 24 Жовтня 2023

Хакер Голем – автор попереднього витоку – стверджує, що отримав ще 4 млн генетичних профілів

23andMe розслідує повторний витік даних зображення

Біотехнологічна компанія 23andMe отримала інформацію про новий витік даних від хакера на ім’я Голем – винуватця попереднього зламу. Голем стверджує, що злив 4 млн генетичних профілів громадян Великобританії, а також «найбагатших мешканців США та Західної Європи». Останні викрадені дані він опублікував на хакерському сайті BreachForums.

Кеті Вотсон, віцепрезидентка з комунікацій 23andMe, заявила, що інформація про ще один витік даних розслідується, і перевірка автентичності даних триває. Якщо сторонній доступ до особистої інформації підтвердиться, клієнтів про це попередять. Дані, про витік яких повідомлялося 6 жовтня, були автентичними, та вплинули на функцію «ДНК-родичі» платформи 23andMe. Водночас, компанія стверджує, що не виявила вразливостей у системах безпеки, і що доступ до користувацьких акаунтів хакер отримав за допомогою «перероблених» даних для входу, розкритих в результаті інших зламів.

Останній витік даних також пов'язаний з функцією «ДНК-родичі», і, якщо він підтвердиться, то у хакера буде можливість отримати інформацію про родичів, «прив’язаних» до зламаних акаунтів.

Email розсилка