Meta запускає в ЄС платний доступ без реклами до Facebook та Instagram

  • 31 Жовтня 2023

Тепер відмовитися від перегляду цільової реклами можна за гроші.

Meta запускає в ЄС платний доступ без реклами до Facebook та Instagram зображення

У понеділок Meta оголосила про намір запропонувати користувачам з ЄС, ЄЕЗ (Європейської економічної зони) і Швейцарії доступ до Facebook та Instagram без реклами. Зроблено це для дотримання законів про конфіденційність та захист даних. На таку поступку компанія пішла після того, як у січні 2023 року її оштрафували на $390 млн за порушення Загального регламенту захисту даних – головного європейського закону про конфіденційність. Зокрема, Ірландська комісія із захисту даних (DPC) тоді зазначила, що користувачі, які хочуть отримати доступ до платформ Meta, не мають іншого вибору, аніж прийняти умови користування, а отже, погодитися на цільову рекламу на основі їхньої онлайн-активності.                

Передплата без реклами, яка коштуватиме 9.99 євро на місяць в інтернеті, і 12.99 – на пристроях з Android та iOS, буде доступна з листопада. Оплата поширюється на всі пов’язані облікові записи, але з 1 березня 2024 року Meta планує стягувати ще 6 євро щомісяця за кожен додатковий акаунт в інтернеті, і 8 євро – на Android та iOS.      

У листопаді ми запропонуємо користувачам Facebook або Instagram зі вказаних регіонів вибір: і надалі безоплатно використовувати ці персоналізовані послуги з рекламою, або стати передплатниками, щоб не більше не бачити реклами. Доки користувач платить, його інформація не використовуватиметься для реклами.

Представники Meta   

В компанії наголошують, що така модель передплати є «чинною формою згоди на послугу, що фінансується коштом реклами», посилаючись на відповідне рішення Суду ЄС, а з 6 листопада 2023 року обіцяють призупинити показ будь-якої реклами неповнолітнім користувачам (до 18 років) у тих регіонах, де можливий платний доступ без реклами.  

Email розсилка