Google почне видаляти неактивні облікові записи з грудня 2023 року    

  • 13 Листопада 2023

У компанії м’яко називають це «очищенням».

Google почне видаляти неактивні облікові записи з грудня 2023 року     зображення

З 1 грудня 2023 Google видалятиме всі неактивні облікові записи, включно зі вмістом: архівами Google Docs, бібліотеками Google Photos, записами у Google Calendar  та повідомленнями Gmail. Попередження про це компанія надіслала ще у липні, продублювавши їх на вказані користувачами резервні електронні адреси. Першими у грудні видалять створені, але фактично не використовувані акаунти.

Це очищення здійснюється з міркувань безпеки і стосується користувачів, які не входили в облікові записи Google принаймні два роки. Тож якщо ви надіслали чи бодай прочитали листа у Gmail, зберегли щось на Google-диску, завантажили застосунок із Google Play Market або просто шукали щось у Google зі свого акаунту – ваші дані у безпеці. Бізнес-акаунти очищати не планують.

Якщо ви маєте лише один обліковий запис у Google і активно ним користуєтеся – робіть так і надалі. Якщо ж у вас кілька акаунтів, і ви не пригадуєте, чи заходили в них упродовж останніх двох років – поміркуйте, чи так вже вони насправді вам потрібні, і, у разі позитивної відповіді, зазирніть туди про всяк випадок. Якщо ви забули дані свого акаунту – скористайтеся можливістю відновлення облікового запису Google зі скиданням пароля за допомогою номера телефону або резервної електронної пошти.     

Email розсилка