Хакери вимагають 20 BTC від Британської бібліотеки

  • 22 Листопада 2023

За це обіцяють повернути вкрадені дані.

Хакери вимагають 20 BTC від Британської бібліотеки зображення

Хакери, які 28 жовтня 2023 року атакували комп’ютерну мережу Британської бібліотеки з використанням нової програми-вимагача Rhysida Ransomware, хочуть викуп у 20 біткоїнів (приблизно $730 000) за розшифровку зламаної бази й повернення вкрадених даних.

Наразі співробітники Британської бібліотеки вирішили не задовольняти цю вимогу, натомість звернулися до правоохоронців та експертів з безпеки, щоб розв’язати проблему. Таке рішення ґрунтується на порадах від US-CERT (Урядова група швидкого реагування на комп’ютерні загрози при Міністерстві внутрішньої безпеки США) та ФБР, чиї фахівці наголошують: виплата викупу не гарантує ані повернення даних, ані того, що викрадена інформація згодом не спливе десь у даркнеті.  

Лондонська наукова бібліотека не оприлюднювала офіційної заяви, але джерело з Національної бібліотеки Сполученого Королівства припускає, що хакери скомпрометували базу даних відділу кадрів; це могли бути деталі, пов’язані з оплатою праці, кар’єрними підвищеннями та особистою інформацією персоналу. Зловмисники дали керівництву бібліотеки тиждень відстрочки після 15-денного вікна з часу початкового зламу. Якщо рішення Британської бібліотеки не платити хакерам буде остаточним, її працівники можуть стикнутися з досить серйозними його наслідками.

Email розсилка