Facebook представляє нову функцію – історію посилань

  • 05 Січня 2024

Фахівці кажуть, що це ще один спосіб відстежувати активність користувачів.

Facebook представляє нову функцію – історію посилань зображення

Історія посилань, яку почала впроваджувати Meta, дозволить користувачам переглядати і повторно відвідувати ті сторінки на Facebook, де вони вже побували. Мотивують це зручністю для аудиторії Fb, однак дослідники з кібербезпеки мають щодо цього іншу думку. Не заперечуючи того, що часом зручно буває знайти те, що ви якось бачили на платформі, але не можете згадати деталей – вони стверджують, що найбільше користі ця функція принесе Meta.       

Завдяки історії посилань у Facebook тепер є ще одне, окреме місце, де зберігається інформація про відвідані користувачами сайти, а також налаштування для управління цими даними. Налаштування ці важко знайти (користувачам) – а ось те, що Meta використає цю інформацію для надання цільової реклами, безсумнівно. Власне, у компанії й самі кажуть: «Коли ви дозволяєте історію посилань, ми можемо використовувати вашу інформацію для покращення вашої реклами за допомогою мета технологій».

Якщо ви вважаєте, що реклама на Fb і так покращена, аж далі нікуди – можете вимкнути цю функцію (вона увімкнена за замовчуванням). Торкніться будь-якого посилання у програмі Facebook, щоб відкрити мобільний Fb-браузер, а потім – трьох крапок (більше дій) у нижньому правому куті, і натисніть «Перейти до налаштувань». Щоб вимкнути історію посилань, переведіть повзунок в положення «Вимкнути» (сірий) поруч із «Дозволити історію посилань», а потім торкніться «Не дозволяти» для підтвердження. Історію посилань для вас буде очищено негайно, а Facebook видалить її протягом 90 днів.

Email розсилка