Apple видалила застосунки криптобірж Binance та Kraken з індійського App Store

  • 13 Січня 2024

Підрозділ фінансової розвідки Індії стверджує, що ці фірми працюють в країні незаконно.

Apple видалила застосунки криптобірж Binance та Kraken з індійського App Store зображення

Компанія Apple видалила застосунки щонайменше дев’яти криптовалютних бірж, включно з такими гігантами, як Binance і Kraken, зі свого App Store в Індії. Це сталося за два тижні після того, як уряд Індії позначив ці фірми як такі, що працюють в країні незаконно і не дотримуються місцевих правил з протидії відмиванню коштів. Підрозділ фінансової розвідки (урядове агентство, яке ретельно перевіряє усі фінансові транзакції) звернувся до Міністерства інформаційних технологій Індії з проханням заблокувати в країні вебсайти всіх дев’ятьох бірж (окрім Kraken і Binance, до переліку потрапили, зокрема, сайти Huobi, Gate.io, Bittrex і Bitfinex).       

Застосунки всіх згаданих криптофірм і досі доступні в Індії, але вже в Google Play Store, і ті, хто встановив їх раніше, можуть ними користуватися. Вебсайти бірж також доступні, однак чи надовго – наразі невідомо. Криптобіржа Binance звернулася до своїх індійських клієнтів із запевненням, що їхні кошти у безпеці, а також зазначила, що докладає всіх зусиль для розроблення конструктивної політики, яка задовольнила б як державу, так і всіх приватних та корпоративних учасників криптовалютного ринку.

Торік Індія почала обкладати кожну криптовалютну транзакцію податком на прибуток за ставкою 30 %. Тому глобальні криптовалютні платформи були для індійських трейдерів способом уникнути оподаткування. Центробанк Індії і досі жорстко і послідовно виступає за заборону криптовалюти, порівнюючи віртуальні цифрові активи з фінансовими пірамідами.

Email розсилка