Українські розробники тестують сенсорну технологію пошуку мін із БПЛА

  • 29 Березня 2024

Нещодавно сенсори-міношукачі випробували в польових умовах.

Українські розробники тестують сенсорну технологію пошуку мін із БПЛА зображення

Проєкт MinesEye – це мультисенсорна система для виявлення та ідентифікації вибухонебезпечних предметів з дрона. У ній використовується підвішений до безпілотника магнітометр. Нещодавно українські розробники випробували сенсори для пошуку мін в польових умовах.

Точність замірів з БПЛА забезпечує покращене кріплення – воно стабілізує обладнання. Додатково дрон оснащений ортофотокамерою, яка робить 5–7 фото на секунду. З одного гектара обстеженої території можна отримати 120 тис. знімків – така продуктивність дозволяє скласти детальну фотокарту, синхронізовану з іншими результатами вимірювань. Також система додатково сканує ділянки обстеження в інфрачервоному спектрі.   

До всього фахівці, що працюють над MinesEye, розробили власне ПЗ для опрацювання результатів обстежень, і зараз навчають ШІ аналізувати фото з ортофотокамери і шукати на них протитанкові пластикові міни, які не може виявити магнітометр. У планах розробників – додаткове сканування обстежуваних ділянок за допомогою георадара, та підвищення швидкості оброблення інформації до кількох годин (раніше таке оброблення тривало декілька днів, і його вже вдалося скоротити до одного).

Email розсилка