Tesla залучає Apple до судового розгляду справи про ДТП із Tesla Model X

  • 06 Квітня 2024

Електромобілем керувала система «Автопілот».  

Tesla залучає Apple до судового розгляду справи про ДТП із Tesla Model X зображення

Компанія Tesla планує запросити до суду, як свідка захисту у справі про смертельну ДТП 2018 року (тоді електромобіль, яким керувала система «Автопілот», а у водійському кріслі перебував інженер Apple Вей «Волтер» Хуанг, врізався у бар’єр безпеки на шосе у Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія, і пан Хуанг загинув), представника корпорації Apple. У Tesla хочуть довести, що постраждалий грав у відеогру на своєму айфоні, і не стежив за рухом електрокара. Однак родичі жертви звинувачують обидві компанії у таємній змові задля уникнення відповідальності з боку Tesla.

Початкові дані розслідування, проведеного Національною радою з безпеки транспорту США (NTSB) показують, що відеогра — «багатокористувацька стратегія побудови світу» — була запущена на смартфоні Хуанга під час аварії. Але слідчим не вдалося встановити, чи грав у неї Хуанг саме коли його авто влетіло в бетонний відбійник.

Дані журналу недостатньо конкретні, щоб визначити, чи тримав водій Tesla телефон під час аварії.

Історія логів смартфона Хуанга, втім, виявила «шаблон активної гри» під час ранкових поїздок у попередні дні. Передавання даних теж «відповідало активності в онлайн-іграх» за кілька хвилин до аварії. Родина Хуанга стверджує, що той буцімто пасивно запускав ігри на своєму смартфоні для збору даних. Адвокати сім’ї загиблого як доказ таємної співпраці Tesla та Apple наводять те, що свідчення інженера Apple про активність Хуанга у грі у час аварії вони подали не як свідчення, а як заяву, у такий спосіб позбавивши сторону позивачів можливості допитати інженера до суду.    

Адвокати родини Хуангів намагалися отримати більше інформації від Apple, викликавши представників компанії до суду повісткою, однак техногігант подав клопотання про скасування повістки, стверджуючи, що захист вимагає «великий обсяг конфіденційних матеріалів Apple». Наступного тижня відбудеться чергове засідання суду, де й вирішиться, чи зможуть адвокати позивачів допитати представника Apple під присягою.

Email розсилка