Космічні сили США призупиняють використання інструментів ШІ

  • 13 Жовтня 2023

Кажуть – з міркувань інформаційної безпеки. Заборона є тимчасовою.

Космічні сили США призупиняють використання інструментів ШІ зображення

Космічні сили США – підрозділ американських ЗС, що проводить космічні операції – видали меморандум, де офіційно оголосили про тимчасову заборону використання інструментів генеративного ШІ, як-от ChatGPT, через занепокоєння щодо інформаційної безпеки. Заборона діятиме, доки Головне управляння технологій та інновацій армії не надасть підтвердження безпечності використання ШІ – також у відповідному меморандумі.  

Особовий склад Космічних сил США, відомий як «Вартові», визначив вебінструменти ШІ як потенційні джерела витоку даних і безпекових вразливостей. Отже, приблизно 8000 військових професіоналів у КС США більше не використовуватимуть великі мовні моделі з науково-дослідною метою. Ліза Коста, головний технічний офіцер Космічних сил, підтвердила цю інформацію. Варто зазначити, що це – унікальна заборона в контексті обмежень ПЗ, розробленого в США – ChatGPT є продуктом OpenAI, дочірньої компанії Microsoft. Експериментальний чат ШІ BARD від Google також стикається з проблемами інформаційної безпеки.

Інші підрозділи Пентагону наразі не висловлювали подібного занепокоєння, вважаючи, що відповідальне тактичне використання інструментів ШІ може надати значні переваги без шкоди для безпеки.

Email розсилка