Ключ доступу стане стандартним варіантом входу до всіх особистих облікових записів Gmail

  • 18 Жовтня 2023

Новацію введуть в дію з 16 січня 2024 року.

Ключ доступу стане стандартним варіантом входу до всіх особистих облікових записів Gmail зображення

Революційну новацію для своїх онлайн-сервісів Google планує впровадити з 16 січня 2024 року. Відтоді вхід за допомогою ключа доступу стане стандартним режимом. Спливне повідомлення праворуч вгорі користувацьких екранів запропонує можливість входу до системи за відбитком пальця, скануванням обличчя або PIN-кодом. Кілька тижнів користувачі зможуть обирати між цими варіантами й традиційним паролем, але з часом ключі доступу стануть стандартним і безальтернативним способом входу.

Перехід до безпарольного входу в систему важливий, бо ключі доступу стійкі до фішингових атак, і за параметрами безпеки значно переважають стандартні паролі та двофакторну автентифікацію. Google співпрацює з Apple і Microsoft у цьому напрямі, і є беззаперечним лідером. Чимало онлайн-служб пропонує одноразові паролі для входу в систему – їх надсилають в СМС або на електронну пошту. Таку саму стратегію для всіх своїх сервісів планує застосувати й Google.

За даними травневого опитування від Google, понад 64% користувачів зазначили, що ключі доступу помітно спростили та убезпечили їхнє цифрове життя.     

Email розсилка