Apple попередила користувачів iPhone про масові спроби зламу через Apple ID

  • 12 Квітня 2024

Під загрозою майже пів світу.

Apple попередила користувачів iPhone про масові спроби зламу через Apple ID зображення

Користувачі iPhone у 92 країнах світу отримали від корпорації Apple попередження про масові спроби зламу їхніх гаджетів через Apple ID. Власникам iPhone приходять фальшиві запити на ідентифікацію, найчастіше з чужих Apple ID – у такий спосіб хакери намагаються віддалено проникнути на пристрої і заволодіти персональними даними користувачів.

Apple виявила, що ви стали мішенню атаки шпигунського програмного забезпечення, яке намагається дистанційно скомпрометувати iPhone, пов’язаний з вашим Apple ID.

Сповіщення про загрозу, що надходять від Apple, показуються на сторінці вгорі, після того, як користувач увійде на appleid.apple.com. Також компанія надсилає такі повідомлення електронною поштою та через iMessage на поштові скриньки та номери телефонів, пов’язані з Apple ID користувача. Apple порекомендувала всім власникам iPhone активувати режим Lockdown Mode, що вимикає деякі функції на пристроях, зменшуючи їхню вразливість до зловмисного ПЗ.

Жодної інформації про те, мешканці яких країн отримали попередження про кібератаку з використанням зловмисного ПЗ та про хакерів, які його поширюють, компанія не надавала – щоб кіберзлочинці «не адаптувалися і не зачаїлися».

Email розсилка