Три альтернативи YouTube  

  • 17 Листопада 2023

Не такі потужні, але все одно цікаві.

Три альтернативи YouTube   зображення

YouTube посилює боротьбу з блокувальниками реклами. Спливні вікна, що попереджають про заборону їхнього використання, щораз частіше впадають в око користувачам. Представники YouTube не втомлюються нагадувати про те, що блокувальники реклами порушують умови обслуговування платформи, а також про можливість передплатити YouTube Premium і всього за $13.99 на місяць насолоджуватися чистим переглядом улюблених відео. З огляду на те, що майже 80% свого доходу Google, якій і належить YouTube, отримує від реклами, таку наполегливість зрозуміти легко. А от результат від неї двозначний – у жовтні користувачі платформи видалили рекордну кількість блокувальників реклами. І рекордну ж кількість встановили.      

Тож, доки люди шукають, як обійти заборони, спілкуються з цього приводу на Reddit і порушують у твітах світоглядні питання штибу «Тож хто збирається створити блокувальник реклами YouTube, який може розблокувати блокувальник YouTube, який блокує розблокувальник?» – варто розглянути три альтернативи платформі. Звісно, конкурувати з YouTube за розміром аудиторії (2,7 млрд активних користувачів) вони наразі не можуть, але… все починається з малого.

1. Dailymotion

Простий у використанні відеосервіс з хорошим вибором контенту. Має 300 млн користувачів, але досі містить рекламу, а за перегляд відео у високій роздільній здатності доведеться платити.

2. Vimeo

260 млн користувачів. Інтерфейс подібний до YouTube – можна ділитися відео, ставити вподобайки та залишати коментарі. Вагомий недолік – відсутність доходу для творців контенту; і безплатно можна завантажити лише 500 Мб відео на тиждень.    

3. DTube

D означає «децентралізований», і це повністю відповідає дійсності. Весь вміст DTube децентралізований і зберігається в блокчейні, що робить цей відеосервіс конфіденційним та безпечним. DTube не показує реклами і не має рекомендаційного алгоритму, а контент контролюється спільнотою. Централізованої цензури немає. На DTube можна заробляти гроші, але лише протягом 7 діб з моменту публікації відео.

Й досі існують варіанти, які можуть забезпечити певну конфіденційність на YouTube, і блокувальники реклами, які працюють на платформі. Однак у цій битві перемога навряд чи буде за користувачами. Тож, якщо ви й надалі хочете переглядати відео, і бажано без реклами, але не готові платити за YouTube Premium, саме час поміркувати про альтернативу.  

Email розсилка