Кібер-Казанову зі США звинувачують у розголошенні секретів російсько-української війни

  • 06 Березня 2024

63-річному ветерану загрожує 10 років ув’язнення.

Кібер-Казанову зі США звинувачують у розголошенні секретів російсько-української війни зображення

Американські правоохоронці висунули звинувачення у розголошенні секретної інформації з національної оборони 63-річному підполковнику Девіду Франкліну Слейтеру зі США. Повідомляється, що Слейтер встановив стосунки зі співучасником, якого вважав жінкою з України, через іноземний додаток для знайомств, і використовував той самий додаток, щоб відправляти секретні дані на запит одержувача. У той час Слейтер був цивільним службовцем ВПС США, і приблизно з серпня 2021 року по квітень 2022 року мав допуск «Цілком таємно», що дозволяв йому бути присутнім на численних секретних брифінгах, присвячених війні в Україні.

Упродовж майже року романтичний Девід передавав інформацію, отриману на брифінгах, особі в додатку для знайомств. Наразі невідомо навіть, був співрозмовник Слейтера жінкою, чоловіком чи колективом «товаришів», і на кого насправді працював – що не завадило Девіду надсилати йому (чи їй, чи їм) «інформацію категорії «Секретно», яка може завдати серйозної шкоди національній безпеці США». Інформація стосувалася не лише можливого вторгнення росії до України, а надалі – військових дій, а ще й низки інших країн та секретних операцій.  

Об’єкт романтичних поривів безталанного Слейтера почав з того, що висловив захоплення і зачарування роллю Девіда у збройних силах США, і заходився кувати залізо гарячим, запитуючи, зокрема, чи правда, що вже 100 % російських військ перебувають на території України, і що саме показують на екранах в спецзалі, і як чудово, що Дейв першим отримав інформацію про неназвану країну. «Сподіваюся, ти скажеш мені відразу? Ти мій секретний агент. Любов», – написав невідомо хто на тому боці чату, і вже за 5 днів Слейтер надіслав йому секретні дані про військові цілі під час російсько-української війни, а згодом – так само секретну інформацію  про російський військовий потенціал.

Відділ національної безпеки Міністерства юстиції США, і тамтешній помічник прокурора, генерал Метью Г. Олсен, не оцінили прекрасні пориви душі Слейтера, і за нехтування безпекою своєї країни та порушення присяги обіцяють йому максимальне покарання – 10 років ув’язнення, 3 роки нагляду після звільнення і штраф у $250 тис. за кожним пунктом звинувачення – а всього їх три. Віртуальний роман став пану Слейтеру в копійчину, а там, де він може опинитися, якщо суд штату Небраска визнає його винним, всі його романи, либонь, перейдуть виключно в онлайн-площину.    

Email розсилка