Захист дітей від кіберзагроз на пристроях Google Android

  • 27 Грудня 2023

Що робити, аби віртуальна небезпека не стала реальною.

Захист дітей від кіберзагроз на пристроях Google Android зображення

Життя у цифровому світі може подобатися чи ні – але, схоже, навіть найсуворіші батьки зрозуміли: повністю ізолювати дітей від гаджетів навряд чи вдасться. Тому завдання відповідальних татусів і матусь – захистити нащадків від різноманітних онлайн-загроз, зробивши все, щоб ті загрози не перейшли в статус реальних. А кілька інструментів від Google можуть суттєво полегшити його виконання.  

1. Google Family Link.

Family Link – це застосунок батьківського контролю від Google, призначений для обмеження часу, який дитина проводить перед екраном, і встановлений за замовчуванням на багатьох планшетах Android. Представники Alphabet Inc, материнської компанії Google, запевняють – дані всіх користувачів, і дорослих, і малих, у повній безпеці, а дітям ніколи не показуватимуть таргетованої реклами.   

2. Контроль дитячих облікових записів.

Налаштування Google дозволяють батькам встановлювати двофакторну автентифікацію та пароль для входу в систему (встановлення пароля доступне для пристроїв, що працюють на базі Android 9 і попередніх версій). Батьки завжди знатимуть, коли дитина використовує обліковий запис, і зможуть блокувати небажаний вхід.  

3. Функція перевірки безпеки.

Цю функцію зараз мають всі пристрої Android. Вона дозволяє дітям зв’язуватися з екстреними контактами, якщо вони почуваються в небезпеці, автоматично повідомляючи при цьому своє місцеперебування (екстреними контактами можуть бути як телефони батьків чи опікунів, так і номери служб порятунку (в Україні це 101, 102 і 103). Перевірка безпеки залишається активною щонайбільше впродовж доби; слід зазначити, що GPS-брелок AirTag (Apple iPhone) ця система розпізнає як загрозу, і сповіщає про неї екстрені номери.

Насамкінець зазначимо, що активувати інструменти батьківського контролю досить просто навіть для тих, хто не дуже розуміється на сучасних технологіях. Достатньо лише увійти в Google Play Store за допомогою ідентифікатора електронної пошти Gmail.com, встановити Google Family Link і обрати функцію контролю для облікового запису дитини (її гаджет має бути біля вас).

Email розсилка