Кібератака на платіжні системи може завдати світові $3,5 трлн збитків

  • 19 Жовтня 2023

Основний тягар цього фінансового удару ляже на США.

Кібератака на платіжні системи може завдати світові $3,5 трлн збитків зображення

Очікувані збитки від можливої високотехнологічної кібератаки на глобальні платіжні системи вражають. Згідно з аналізом від провідного страхового ринку Lloyds of London та Кембридзького центру вивчення ризиків, у разі збою такої системи збитки можуть сягнути 3,5 трлн доларів. Найбільше від цього фінансового удару постраждають США – прогнозуються загальні втрати до $1 трлн за 5 років. Збитки Китаю за цей період будуть дещо скромнішими – $450 млрд, і ще $260 млрд ймовірних втрат – за Японією.     

Запобігання такому сценарію передбачає активний захист мережі та міжнародну співпрацю з обміном важливою інформацією про кібератаки і загрози через єдину платформу. Водночас важливо зберігати пильну позицію щодо країн, які є значною загрозою для постачальників онлайн-послуг та національної інфраструктури.

Агентство кібербезпеки та захисту інфраструктури (CISA) США оприлюднило посібник із захисту ПЗ, який став результатом спільних зусиль та об’єднання досвіду 17 американських і міжнародних партнерів. А очільниця CISA Джен Істерлі, виступаючи на Сінгапурському міжнародному кібертижні, закликала компанії, що працюють у галузі комп’ютерних технологій, відстежувати й своєчасно усувати вразливості у своїх продуктах; також, за словами пані Істерлі, розвиток сучасних технологій має ставити в пріоритет захищеність і безпеку як приватних, так і корпоративних користувачів.

Email розсилка