Apple просить не пхати «втоплений» iPhone у рис

  • 20 Лютого 2024

І сушити його в мікрохвильовці – теж погана ідея.

Apple просить не пхати «втоплений» iPhone у рис зображення

Компанія Apple оновила рекомендації щодо дій користувача у разі, якщо на його iPhone потрапила вода (а таке трапляється навіть з найкращими з нас). На сайті технічної підтримки Apple відтепер окремо зазначається, що не варто сушити гаджет, пхаючи його в пакет з рисом. Вважається, що рис добре вбирає воду, але компанія нагадує, що дрібні частинки крупи можуть пошкодити смартфон.

Також не варто сушити мокрий iPhone феном, а використовувати для цього мікрохвильову піч або духовку (є такі оригінали) – і поготів не слід. Якщо вода потрапила в роз’єм для заряджання, не можна пхати туди ватні палички чи паперовий рушник, щоб не проштовхнути рідину вглиб, і щоб мікрочастинки вати або паперу не залишилися всередині. Натомість виконайте кілька простих дій: візьміть iPhone в руки так, щоб порт для заряджання опинився внизу. Постукайте по верхній частині пристрою, щоб струсити воду, і покладіть його в провітрюване приміщення. Якщо маєте вентилятор – спрямуйте струмінь повітря в роз’єм. Зачекайте, доки гаджет висохне.

Очікування може тривати до 30 хвилин, але заряджати iPhone після «купелі» не можна ще протягом щонайменше 5 годин. Перед бездротовим заряджанням протріть смартфон м’якою серветкою і переконайтеся, що корпус iPhone повністю сухий, перш ніж покласти його на зарядний килимок. Якщо навіть після сушіння на екрані iPhone висвічується жовтий знак оклику, який означає, що заряджання недоступне, а перезавантаження не допомагає – зверніться до сервісного центру. І надалі бережіть свій пристрій.   

Email розсилка