Штат Айова звинувачує TikTok у брехні щодо доступного дітям контенту

  • 19 Січня 2024

Обмеження за віком на TikTok не працюють і ніколи не працювали як належить.

Штат Айова звинувачує TikTok у брехні щодо доступного дітям контенту зображення

Штат Айова позивається до TikTok, стверджуючи, що платформа вводить батьків в оману щодо до того, який контент доступний юним користувачам. TikTok звинувачують у розміщенні контенту з рейтингом Х, який, всупереч цьому, легкодоступний для дітей і підлітків. Це відео сексуального характеру, або такі, де демонструється вживання наркотиків, алкоголю, самоушкодження та лунає ненормативна лексика. Генеральна прокурорка штату Айова Бренна Берд заявляє, що TikTok бреше, стверджуючи, що такий вміст на платформі зустрічається нечасто.    

Вивчаючи контент TikTok щодо відповідності віковим обмеженням 12+ та 17+, офіс Генерального прокурора Айови виявив велику кількість відео з пропагандою самоушкодження, суїциду та різноманітних небезпечних дієт, які призводять до розладів харчової поведінки. На цьому тлі жінки у стрінгах, навіть з фокусом на їхніх сідницях та промежинах, вже сприймаються заледве не як мультики – однак правоохоронці зазначають, що підліткам 12+ без жодних обмежень демонструють контент для дорослих, зокрема еротику, що межує з порно, у такий спосіб спотворюючи ще й їхню сексуальну поведінку.  

Згідно із Законом штату Айова про захист прав споживачів, прокуратура вимагає судової заборони на «неправдиві, оманливі та несправедливі заяви та поведінку» платформи, пов’язані з контентом, якого очікують батьки, спираючись на правила спільноти TikTok та на вікове маркування застосунку в Apple App Store, Google Play і Microsoft’s software store. Раніше такі позови проти TikTok подали також штати Індіана, Арканзас та Юта.  

Email розсилка