Ексспівробітник АНБ визнав провину у витоку секретних даних до рф

  • 26 Жовтня 2023

За це він запросив $85 000, а натомість може отримати 85 років ув’язнення.

Ексспівробітник АНБ визнав провину у витоку секретних даних до рф зображення

31-річний Джаре Себастьян Далке з 6 червня по 1 липня 2022 року був проєктувальником безпеки інформаційних систем в АНБ (Агентстві національної безпеки США) і мав доступ до документів під грифом «Цілком таємно». А вже у серпні 2022 року Далке вирішив трохи на цьому підробити і поділитися кількома секретними документами з людиною, яку він вважав російським агентом. Насправді ж зв'язок з ним встановив агент ФБР під прикриттям.

Далке, колишній солдат армії США, запросив за інформацію $85 000 у цифрових активах; документи, передані ним у Денвері «російському» агенту, містили 5 файлів, 4 – з цілком таємною інформацією щодо національної оборони, а 5-й був листом.  

Друзі мої! Я дуже радий нарешті надати вам цю інформацію… Я з нетерпінням чекаю нашої дружби та взаємної вигоди. Будь ласка, дайте мені знати, якщо є документи, які вам потрібні, і я спробую знайти їх, коли повернуся в офіс.

Дж. С. Далке

До офісу безталанний шпигун так і не повернувся, його заарештували відразу після передачі файлів. Вирок очікується 26 квітня 2024 року, і Далке загрожує довічне ув’язнення. Утім, якщо суд візьме до уваги повне визнання провини, ексспівробітник АНБ отримає «всього» 22 роки.

Email розсилка