ФБР запевняє, що знешкодило хакерів з LockBit

  • 21 Лютого 2024

Одного з учасників угруповання заарештували в Україні.

ФБР запевняє, що знешкодило хакерів з LockBit зображення

Коаліція міжнародних правоохоронних органів, куди, зокрема, входять ФБР, Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великобританії та Європол, заявила, що їй вдалося припинити діяльність LockBit, одного з найпродуктивніших хакерських угруповань за всю історію кіберзлочинності. Повідомляється, що правоохоронці змогли закрити сайти, які хакери використовували для отримання викупів, і накрити всю інфраструктуру LockBit з поширення програм-вимагачів. У ФБР розповіли, що в операції зі знешкодження LockBit взяли участь правоохоронці з 11 країн, які вилучили 11 000 хакерських доменів.

LockBit завдавало величезної шкоди і витрат — більше цього не зробить. Ми зламали хакерів, взяли під контроль їхню інфраструктуру, вилучили їхній вихідний код і отримали ключі, які допоможуть жертвам розшифрувати їхні системи.

— Грем Біггар, генеральний директор Національного агентства з боротьби зі злочинністю.

LockBit, хакерське угруповання, відоме з 2021 року, спеціалізувалося на використанні програм-вимагачів – за їхньою допомогою на пристроях жертв зашифровувалися файли, а за ключі розшифрування зловмисники вимагали викуп. Серед гучних справ LockBit – торішня атака на американську філію Industrial & Commercial Bank of China Ltd, яка «поклала» ринок скарбничих облігацій США на суму $26 млрд, та злам сайту компанії Boeing, через який продавалися запчастини для літаків. У межах операції зі знешкодження хакерів було заарештовано двох учасників LockBit, у Польщі та Україні. Три міжнародні ордери на арешт та п’ять обвинувальних актів були видані французькою та американською владою.     

Email розсилка