Google Chrome хоче приховувати IP-адреси користувачів

  • 27 Жовтня 2023

Для цього планують використовувати проксі-сервери.

Google Chrome хоче приховувати IP-адреси користувачів зображення

Компанія Google поновила роботу над проєктом IP Protection, в межах якого знову пропонує користувачам приховувати їхні IP-адреси. Для підвищення рівня конфіденційності та ускладнення прихованого відстеження зазвичай використовують VPN або проксі-сервер. У Google зупинилися на другому варіанті.

Функція приховування IP-адреси має пройти кілька етапів перевірки. На першому буде використовуватися єдиний проксі-сервер, що належить Google, запити він надсилатиме до доменів Google, і працюватиме для користувачів з IP-адресами у США. Вочевидь, Google хоче перевірити інфраструктуру без залучення сторонніх компаній. Наступні етапи передбачають використання ланцюжка з двох проксі-серверів, щоб жоден з них не міг бачити IP-адрес джерела та пункту призначення.

Довгострокові рішення ухвалюватимуться та втілюватимуться разом з формуванням екосистеми. Ми співпрацюватимемо з інтернет-провайдерами, CDN, третіми сторонами та цільовими сайтами для досягнення кінцевого стану проксі-серверів конфіденційності для Інтернету. Наприклад, інтернет-провайдери та CDN добре підходять для роботи проксі-серверів конфіденційності.

Представники Google

Ймовірні проблеми, які слід розв’язати під час тестування – це порушення наявного захисту від атак відмови в обслуговуванні (DoS) та захисту від шахрайства і виявлення недійсного трафіку (деякі «чорні списки» перестануть діяти, оскільки кінцевий пункт призначення не виявлений). У Google заявляють, що готові до зміни планів.    

Email розсилка