Google Play Protect представляє сканування на рівні коду в реальному часі для Android

  • 19 Жовтня 2023

Перед встановленням застосунки скануватимуть на наявність шкідливого ПЗ.

Google Play Protect представляє сканування на рівні коду в реальному часі для Android зображення

Google оголосила про оновлення Play Protect з підтримкою сканування в режимі реального часу на рівні коду для боротьби з новими зловмисними застосунками. Сканування проводитиметься перед завантаженням і встановленням на пристрої Android програмного забезпечення.

Відтепер Google Play Protect рекомендуватиме сканування в режимі реального часу перед встановленням застосунків, які раніше ніколи не сканувалися, щоб допомогти виявити виниклі загрози.

Офіційне повідомлення Google     

Google Play Protect — це вбудований безоплатний сервіс виявлення загроз, що сканує пристрої Android на наявність будь-яких потенційно шкідливих програм, завантажених з Play Store, а також з інших зовнішніх джерел. У разі виявлення серйозних загроз встановлення ПЗ може бути заблоковано. Ця перевірка доповнює наявні засоби захисту, які попереджали користувачів про ідентифікацію програми як шкідливої або підозрілої.

За допомогою новітніх інструментів захисту важливі сигнали виймаються з додатка і надсилаються на сервери Play Protect для оцінки безпеки ПЗ на рівні коду. У Google кажуть, що це допоможе покращити захист від шкідливих поліморфних застосунків, які використовують різні методи, зокрема і ШІ, щоб змінюватися й уникати виявлення.      

Впровадження цієї функції почнеться з Індії.  

Email розсилка