YouTube блокуватиме блокувальників реклами

  • 03 Листопада 2023

Наразі єдина можливість не бачити реклами – заплатити за це.

YouTube блокуватиме блокувальників реклами зображення

Боротьба YouTube з блокувальниками реклами триває – імперія Google завдає удару у відповідь. На сторінці підтримки YouTube повідомили, що у разі, якщо ви використовуєте блокувальник реклами, вас попросять вимкнути його або спробувати YouTube Premium (для України – перший місяць безплатно, потім – 99 грн щомісяця; є також спеціальні студентські та сімейні тарифи. У низці країн, як-от у Німеччині, Австралії, Туреччині, Австрії та Польщі, YouTube Premium подорожчає з 1 листопада). Якщо ви й надалі користуватиметеся блокувальником реклами, YouTube взагалі заблокує вам перегляд відео.

Ми розпочали глобальну роботу над тим, щоб спонукати глядачів дозволити рекламу на YouTube або спробувати YouTube Premium. Рекламні оголошення підтримують різноманітну екосистему творців у всьому світі та дозволяють мільярдам отримувати доступ до улюбленого вмісту на YouTube.

Представник платформи YouTube

Інтернет-користувачі стікаються на Reddit, щоб поскаржитися на жорстку позицію YouTube з цього питання. І самими розмовами справа не обмежується. Експерт з питань конфіденційності Александр Ханфф подав скаргу щодо блокування реклами YouTube в ірландську DPC (Комісію із захисту даних). Пан Ханфф стверджує, що YouTube має просити дозвіл на виявлення блокувальника реклами, бо інакше це є несанкціонованим вторгненням в систему користувача, і вимагає припинити практику блокування реклами. Утім, будь-яке рішення DPC буде чинним лише для мешканців Євросоюзу. А поки що можна лише порадити користувачам бути обережними у спробах обійти блокування YouTube – в іншому разі на смартфонах та комп’ютерах можуть опинитися небажані сюрпризи з дикого кіберпростору, як-от зловмисна реклама чи шкідливе ПЗ.     

Email розсилка