Сем Альтман таки повернеться до OpenAI

  • 22 Листопада 2023

У компанії оновлять раду директорів.

Сем Альтман таки повернеться до OpenAI зображення

П’ятиденна колотнеча у компанії, схоже, добігла кінця. Після скандального звільнення гендиректора OpenAI Сема Альтмана та новини про те, що відтепер він працюватиме на Microsoft, рада директорів компанії намагалася організувати злиття з конкурентами – фірмою Anthropic, що створила ШІ Claude. Генеральному директору Anthropic Даріо Амодею запропонували посаду керівника об’єднаної компанії – але він відмовився. Тим часом майже всі співробітники OpenAI підписали листа, де обіцяли звільнитися у разі неповернення Сема Альтмана. І маємо зараз найсвіжішу новину – Сем Альтман повертається. Разом зі співзасновником OpenAI Грегом Брокманом, і всіма колегами, які встигли звільнитися. А рада директорів, яка проголосувала за звільнення Сема, пішла у відставку.

Чому звільнили Сема Альтмана, і досі достеменно невідомо, однак неофіційно причиною називають нехтування безпекою під час розробки ШІ. 2018 року такі звинувачення на адресу Альтмана і OpenAI озвучив Ілон Маск, один із засновників та інвестор компанії, що того ж таки року її покинув. У 2020 році про це говорив Даріо Амодей, що також працював в OpenAI. Нині це повторив Ілля Суцкевер, хоча він незабаром дуже різко змінив свою думку. Чи це насправді так, чи це третя поява «диму без вогню» у тій самій компанії упродовж 5 років, наразі незрозуміло.  

Про повернення Сема Альтмана OpenAI оголосила в X. До тимчасової ради директорів, яка має провести розслідування останніх подій із залученням незалежних експертів, увійшли Брет Тейлор, Ларрі Саммерс та Адам Д'Анджело – єдиний з попереднього її складу. Після цього має з’явитися постійна рада директорів, у ній може бути до 9 осіб. На незалежному розслідуванні керівництва Альтмана наполягали колишні члени ради директорів Таша МакКолі, Хелен Тонер і Адам Д’Анджело, які не є співробітниками компанії, та Ілля Суцкевер, науковий директор OpenAI. Пані МакКолі і пані Тонер вийшли зі складу правління OpenAI.

Email розсилка