Хакери зламали сервери General Electric

  • 28 Листопада 2023

Військова інформація DARPA потрапила в мережу.

Хакери зламали сервери General Electric зображення

General Electric (GE) – американська багатогалузева корпорація, одна з найбільших публічних компанії світу, виробник атомних реакторів, газових турбін, авіаційних двигунів тощо, – зазнала хакерської атаки, що призвела до витоку конфіденційної інформації щодо військових операцій DARPA (Агентства передових оборонних дослідницьких проєктів США).

Ступінь серйозності інциденту наразі невідомий, і GE ретельно його розслідує; відомо лише, що для зламу кіберзлочинці використали програму-вимагач. Згідно з інформацією, отриманою з джерела у Telegram, відповідальність за атаку взяла на себе хакерська група із самоназвою «Cyber ​​Niggers», яка вимагає чималий викуп за повернення зламаних даних. Яку саме суму, не повідомляється, але фахівці сумніваються, що обіцянка шахраїв повернути вкрадену інформацію і ключі дешифрування в обмін на гроші завадить їм зберегти копію даних – на майбутнє.   

Тим часом IntelBroker, член угруповання «Cyber ​​Niggers», заявив, що збирається продати викрадену у GE інформацію на хакерському форумі за 500 доларів. На кількох скриншотах, що з’явилися в мережі, розкриваються дані від DARPA – деталі з баз даних SQL, військові таємниці, авіаційна інформація, звіти про технічне обслуговування тощо. «Cyber Nigger» – це ті самі хакери, що раніше успішно атакували відомі компанії, як-от Volvo, Hilton Hotels, Autotrader, Verizon і навіть Імміграційну службу США. Правоохоронці активно працюють, щоб виявити причетних до цього угруповання та встановити всі атаки, з якими воно пов’язане, а зловмисники тим часом погрожують оприлюднити дані інших постраждалих компанії – спеціально до свят.

Email розсилка