Хакери зламали обліковий запис SEC на платформі X

  • 11 Січня 2024

За день до оголошення офіційного рішення щодо Bitcoin-ETF.

Хакери зламали обліковий запис SEC на платформі X зображення

9 січня 2024 року сторінку Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) на платформі Х зламали невідомі хакери, і розмістили на ній допис, котрий, попри те, що протримався лише пів години, наробив галасу і спричинив зростання курсу біткоїна на $2000.

Сьогодні Комісія з цінних паперів і цінних паперів (SEC) схвалює біткойн ETF для лістингу на зареєстрованих національних цінних паперах. Схвалені біткоїн-ETF будуть підлягати постійному нагляду та заходам відповідності для забезпечення постійного захисту інвесторів.

Фейковий твіт від буцімто SEC

Допис дуже швидко видалили, у SEC заявили, що їхній акаунт скомпрометовано, чим спричинили чергове коливання ціни біткоїна (напевно, автор фальшивого твіту добре на цьому заробив). Ґрунтуючись на попередньому розслідуванні, у X підтвердили, що обліковий запис SEC зламали. Невідома особа змогла отримати контроль над номером телефону, пов’язаним з обліковим записом @SECGov, через третю сторону (найімовірніше, це була атака зі зміною  SIM-карти). А вже наступного дня Комісія з цінних паперів і бірж США насправді офіційно схвалила біржові біткоїн-фонди.  

Email розсилка