Китайські дрони можуть шпигувати за об’єктами критичної інфраструктури

  • 19 Січня 2024

Про це попереджають відразу два урядові агентства США.

Китайські дрони можуть шпигувати за об’єктами критичної інфраструктури зображення

Федеральне бюро розслідувань (FBI) та Агентство кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (CISA) попереджають, що вироблені в Китаї дрони можуть використовуватися для збору інформації про об’єкти критичної інфраструктури. У заяві, що з’явилася на сайті CISA, жодні виробники чи бренди не згадуються, але повідомляється, що «КНР ухвалила закони, які надають уряду розширені правові підстави для доступу та контролю над даними, які зберігаються компаніями в Китаї. Використання виготовлених у Китаї БПЛА в операціях з критичною інфраструктурою може призвести до розкриття конфіденційної інформації владі КНР».

Згідно зі згаданими законами, Пекін залишає за собою право отримувати доступ до даних, зібраних китайськими компаніями у всьому світі, або підприємствами та організаціями, що працюють в Піднебесній. Від останніх прямо вимагається повідомляти владу КНР про всі виявлені вразливості комп’ютерних систем чи ПЗ, незалежно від того, де і ким вони виготовлені. Доступ до таких даних дуже помічний в організації кібератак.

Щоб запобігти цій загрозі, урядовці пропонують розглядати БПЛА як пристрої інтернету речей, здатні на передавання інформації в автоматичному режимі, використовувати автономні термінали для завантаження і безпекової перевірки виправлень та оновлень їхнього вбудованого ПЗ, а також ухвалити політику «безпеки за задумом» (дотримання принципів безпеки, починаючи з шаблонів проєктування) і додавати «сумнівних» виробників БПЛА та їхню продукцію до списку експортного контролю.

Email розсилка