Франція оштрафувала Amazon на €32 млн за порушення конфіденційності

  • 24 Січня 2024

Офіційна причина – нав’язливе стеження за складським персоналом.

Франція оштрафувала Amazon на €32 млн за порушення конфіденційності зображення

Amazon France Logistique, «дочка» американського гіганта роздрібної торгівлі Amazon Inc, отримала штраф від Національної комісії із захисту інформації та свободи (CNIL). Французький регулятор захисту даних стверджує, що компанія незаконно стежила за працівниками своїх складів, і за це «домашнє відео» має заплатити €32 млн ($35 млн).  

Розслідування тривало 31 день, а розпочалося через скарги співробітників Amazon France Logistique, які стверджували – і зрештою це підтвердилося – що системи відеокамер спостереження компанії перетинають межі конфіденційності і викликають стрес. До цього висновку регулятор додав ще й те, що моніторингові системи вочевидь порушують статті 12 і 13 Загального регламенту захисту даних (GDPR), а недотримання системами управління складом стандартів щодо інвентаризації та обробки пакування чинить надмірний тиск на працівників. Простіше кажучи, на співробітників тиснуть, щоб ті працювали швидше, але не акуратніше.

В Amazon заявили, що системи спостереження якраз і були впроваджені, щоб запобігти помилкам під час виконання замовлення, і що саме в такому форматі вони необхідні для підтримки якості та ефективності бізнес-операцій. Утім, на французького регулятора ці заперечення не подіяли, тож Amazon France Logistique, найімовірніше, муситиме заплатити штраф і змінити стеження за своїми працівниками на спостереження – різниця, як виявилося, коштує дуже дорого.  

Email розсилка