Пошук ПЗ у Google може бути ризикованим

  • 27 Січня 2024

Є шанс, що замість бажаного софту на ваших пристроях опиняться зловмисні програми.

Пошук ПЗ у Google може бути ризикованим зображення

Боротьба Google з кіберзлочинцями, які розміщують шкідливу рекламу, щоб обманом змусити користувачів завантажувати шкідливі копії популярних безплатних програм, триває. Зловмисна реклама, що з’являється над звичайними результатами пошуку, і часто – навіть перед посиланнями на легальні джерела ПЗ, може зробити пошук софту у Google ризикованим ділом.   

Певні успіхи у Google є – кількість шахрайської реклами, що її пропонує пошуковик, суттєво зменшилася, як порівняти з минулим роком. Однак зловмисники повсякчас шукають способи уникнути технологічних радарів, і шкідливе ПЗ з бекдором, яке «лізе» поперед легального софту, з’являється часом з цілком безпечних (раніше) програмних сайтів. Фахівці з кібербезпеки кажуть, що хакери використовують автоматизацію для завантаження на такі сайти фейкового контенту, і періодично то розміщують там шкідливе ПЗ, то видаляють його.

У Google заявили, що лише 2022 року видалили 5,2 млрд зловмисних рекламних оголошень, понад 4,3 млрд обмежили, і заблокували 6,7 млн облікових записів рекламодавців. Ці цифри красномовно свідчать про масштаб проблеми, і користувачі, що шукають безплатне ПЗ, мають бути дуже і дуже пильними, і добре зважити всі «за» і «проти», перш ніж натиснути кнопку «Завантажити». Антивірусні програми на всіх пристроях мають бути обов’язковими, а пошук софту на легальних сайтах його виробників – пріоритетним.

Email розсилка