Фейкові оголошення про вакансії на Facebook поширюють шкідливе ПЗ

  • 07 Лютого 2024

Воно може викрадати криптовалюту і облікові дані.

Фейкові оголошення про вакансії на Facebook поширюють шкідливе ПЗ зображення

За допомогою фіктивних оголошень про роботу, опублікованих на Facebook, зловмисники обманом змушують потенційних жертв встановлювати нове шкідливе ПЗ для Windows. Програма, що називається Ov3r_Stealer, краде облікові дані користувачів і реквізити їхніх криптогаманців, і відправляє «здобич» на Telegram-канал, який відстежує зловмисник.     

ПЗ Ov3r_Stealer здатне перехоплювати місцеперебування на основі IP-адреси, інформацію про пристрій, на якому воно встановлене, паролі, файли cookie, дані банківських карток, дані автозаповнення, розширення браузера, документи Microsoft Office і перелік антивірусних програм, що працюють на скомпрометованому хості. Хоча кінцева мета цієї зловмисної кампанії невідома, фахівці з кібербезпеки припускають, що викрадену інформацію продадуть іншим злочинцям, а крім того, Ov3r_Stealer можуть використати як завантажувач додаткових шкідливих програм, включно з програмами-вимагачами.

Початковою точкою атаки є PDF-файл, буцімто розміщений на OneDrive, що закликає користувачів натиснути на вбудовану кнопку «Доступ до документа»; і доступ таки надається, тільки є нюанс – його отримують хакери. Тож тим, хто шукає роботу через соцмережі, варто бути пильними, дотримуватися однієї з найголовніших заповідей кібербезпеки – ніколи не відкривати і тим більше не завантажувати сторонні файли невідомого походження, і пам’ятати, що навряд чи генеральний директор Amazon особисто шукатиме персонал на Facebook (бо саме у фальшивому профілі Енді Джессі й було опубліковано один зі зловмисних PDF-файлів).    

Email розсилка