Трампа і Байдена можуть забанити у Midjourney

  • 11 Лютого 2024

Але тільки на час виборів.

Трампа і Байдена можуть забанити у Midjourney зображення

ШІ-сервіс Midjourney – платна нейромережа для генерації зображень – вже неодноразово тішив аудиторію фейковими фото політиків. Винахідливі користувачі, зокрема, створили фото усміхненого Байдена-кулеметника, і Трампа, що зустрічається з з Папою Франциском в Овальному кабінеті. Однак на час президентських перегонів у США ця розвага може стати недоступною навіть за гроші. Девід Хольц, головний виконавчий директор Midjourney, повідомив, що вони близькі до того, аби забанити фото політиків на найближчий рік.

Я знаю, що робити зображення з Трампом весело — я роблю зображення Трампа. Він дійсно естетично цікавий. Однак краще трохи відступити під час цих виборів. Побачимо.

Діпфейки з арештом естетично цікавого Трампа, як і фото Байдена, і Папи Римського в пуховику від Balenciaga були згенеровані за допомогою безплатних пробних версій Midjourney, тож згодом компанія обмежила доступ до свого ШІ-сервісу, а зараз серйозно міркує над тим, щоб політиків на таких зображеннях зовсім не було, бодай певний час. Зараз діють правила, які забороняють Midjourney створювати «зображення публічних осіб, що вводять в оману, і подій, які потенційно можуть ввести в оману». Давніша версія системи Midjourney все ще генерує зображення Трампа, вкритого спагеті, але нова вже не створює подібний контент, тож наразі локшину з Дональдом можна намалювати хіба старим дідівським способом – фарбами або олівцем.     

Email розсилка