Apple запровадить новий стандарт обміну повідомленнями

  • 21 Листопада 2023

Під тиском ЄС, Google і Samsung.

Apple запровадить новий стандарт обміну повідомленнями зображення

2024 року Apple обіцяє запровадити новий стандарт обміну повідомленнями iPhone з  Android. Називається він RCS (Rich Communication Services) і є стандартом Асоціації GSM. Його підтримку на iPhone забезпечить оновлення ПЗ, яке, найімовірніше, з’явиться за декілька місяців.

Обіцяне оновлення iPhone стало сюрпризом – Apple роками відмовлялася приймати RCS-стандарт, попри те, що він дозволяє користувачам iPhone обмінюватися повідомленнями з користувачами Android і є набагато безпечнішим, ніж SMS. Ще торік генеральний директор Apple Тім Кук відкидав ідею такого впровадження, а коли один із журналістів поскаржився, що через це його мама не може переглядати надіслані сином відео, відповів коротко: «Купіть мамі iPhone». Але законодавчий тиск ЄС – зокрема, Закону про цифрові ринки, та наполягання Google і Samsung, чиї пристрої працюють на ОС Android, зробили свою справу. Спілкуватися між собою користувачі iPhone й надалі зможуть за допомогою iMessage.

Перевагами RCS є покращена якість надісланих мультимедіа, а також можливість ділитися голосовими повідомленнями і створювати групові чати. RCS не вимагає встановлення сторонніх додатків, має кілька рівнів безпеки, зокрема, шифрування передачі даних, і надає змогу побачити, чи прочитав отримувач своє повідомлення.   

Email розсилка