Microsoft випустить Windows Germanium із ШІ-системою безпеки

  • 16 Лютого 2024

Нову версію очікують влітку 2024 року.

Microsoft випустить Windows Germanium із ШІ-системою безпеки зображення

Ще торік корпорація Microsoft анонсувала наступну версію лінійки ОС від Microsoft – Windows 12, під кодовою назвою Hudson Valley. Однак вже у січні 2024-го пішли чутки, що нова версія, хоч і з’явиться в анонсовані терміни, офіційно вважатиметься оновленням Windows 11, матиме назву Win11 2024 Update, і працюватиме на платформі Germanium.

Єдине, що відомо достеменно – у нову таємничу версію (хай би який порядковий номер вона мала) інтегровано розширені заходи безпеки на основі ШІ. Це має зробити її надзвичайно стійкою до широкого спектра кіберзагроз, включно з атаками програм-вимагачів та шпигунським ПЗ. Випуск бета-версії заплановано на липень 2024 року, а доступною ця ОС стане з лютого 2025 року (але це не точно). Платформа Germanium, кажуть розробники, є інноваційною завдяки розширеним можливостям ChatGPT-4, а також використанню нейронних процесорів, здатних обробляти запити ШІ на периферії.

Однак відповіді на питання, що хвилює багатьох – а саме, чи буде Germanium сумісна із тими пристроями, де вже встановлена Windows 11? – наразі немає. Інженери, що брали участь у дослідженні, стверджують, що нова версія, найімовірніше, потребуватиме потужнішого апаратного забезпечення та обчислювальної потужності, а отже, користувачам доведеться вкласти гроші у нові моделі комп’ютерів, щоб мати змогу вповні використовувати усі ШІ-функції. Тож навряд, що ОС Windows 12 (а чи Win11 2024 Update) запропонує оновлення для користувачів Windows 10 і 11.  

Email розсилка