Застосунок China Temu викликав проблеми з конфіденційністю даних у Великобританії

  • 05 Жовтня 2023

Різдвяний шопінг для багатьох британців завершився сюрпризом – і то не від Санти.

Застосунок China Temu викликав проблеми з конфіденційністю даних у Великобританії зображення

Під час різдвяних свят чимало британців користувалися застосунком для онлайн-покупок China Temu – покупцям у ньому обіцяли спокусливо низькі ціни і велику економію. Однак правоохоронці, визначивши, що застосунок збирає інформацію про клієнтів, висловили серйозне занепокоєння тим, що вона може потрапити до рук Китаю.

Застосунок China Temu, що працює в Пекіні як Tee-Moo, доставляє продукцію напряму від виробників, і завдяки цьому пропонує насправді вигідні ціни. Наразі такі ціни доступні лише клієнтам з Великобританії, хоча компанія має амбіції щодо поширення своїх послуг по всій Європі. Однак можливо це лише за умов дотримання Загального регламенту захисту даних (GDPR) і правил конфіденційності у Великій Британії. І саме з цього приводу й виникли сумніви.  

Зростання занепокоєння щодо конфіденційності зібраних даних домінувало у заголовках Google, і щодо надійності програми з’явилися питання. Чимало потенційних покупців не наважуються користуватися Temu, особливо через те, що там продаються китайські товари під прикриттям сінгапурської фірми. А нещодавно у Telegram поширювалося попередження про те, що електронні пристрої, які постачає Temu, можуть містити зловмисне шпигунське ПЗ.

Власник застосунку, гігант електронної комерції PDD Holdings Inc, заявив з цього приводу, що в його продуктах немає жодного прихованого ПЗ, а дані, які збирає Temu, призначені виключно для покращення послуг. Щоб мінімізувати потенційні ризики, фахівці з кібербезпеки радять тим, хто все-таки наважиться використовувати Temu, не надавати номери кредитних і дебетових карток чи коди CVV без крайньої потреби і за можливості обирати доставлення з готівковою післяплатою.

Email розсилка