Tumblr і WordPress продаватимуть дані користувачів для навчання ШІ

  • 29 Лютого 2024

Нещодавно про таке саме рішення оголосила Reddit.

Tumblr і WordPress продаватимуть дані користувачів для навчання ШІ зображення
Sankt-Petersburg, Russia, August 16, 2018: Tumblr application icon on Apple iPhone X smartphone screen close-up. Tumblr app icon. Tumblr is internet online social network

Компанія Automattic, що володіє Tumblr і WordPress, веде переговори з OpenAI  та Midjourney щодо продажу даних з дописів користувачів для навчання систем ШІ. За даними сайту 404 Media, що посилається на анонімне джерело, «цієї угоди не уникнути».

Automattic вже найближчим часом має активувати налаштування, яке «дозволить користувачам відмовитися від обміну даними з третіми сторонами, зокрема, з компаніями ШІ». Однак, судячи зі внутрішніх листувань, компанія вже зібрала дамп, що містить «увесь публічний контент Tumblr, опублікований користувачами між 2014 та 2023 роками» і, можливо, помилково – увесь контент, доданий у блоги, як непублічний – також.

Коментарів від OpenAI та Midjourney щодо цієї угоди наразі не надходило, однак Automattic у своєму звіті «Захист вибору користувача» більш ніж прозоро натякає на майбутнє партнерство з неназваними розробниками ШІ, та обіцяє ділитися з ними «лише загальнодоступним вмістом, розміщеним на WordPress.com і Tumblr від користувачів та сайтів, які не змінили налаштування».

Email розсилка