Відеодзвінки в X за замовчуванням розкриватимуть IP-адресу користувача

  • 06 Березня 2024

Щоб її приховати, доведеться докласти зусиль.

Відеодзвінки в X за замовчуванням розкриватимуть IP-адресу користувача зображення

Нещодавно на платформі Х з'явилися аудіо- та відео дзвінки, які відтепер доступні кожному користувачу. За замовчуванням це означає, що будь-хто з тих, на кого підписаний користувач, може йому зателефонувати, і сервіс розкриє IP-адресу того абонента, якого викликають. Щоб уникнути небажаних дзвінків і втримати конфіденційну інформацію якнайдалі від чужих очей, слід зануритися в налаштування.

Найкращий і найбезпечніший спосіб використовувати X — не використовувати X; як і в майже кожному жарті, у цьому є велика частка правди, особливо з огляду на анонсовані зміни у політиці конфіденційності, згідно з якими компанія, зокрема, планує збирати біометричні дані користувачів. Та якщо вам досі подобається своєрідний драйв платформи Маска – або якщо у вас там робочий акаунт – убезпечте себе. Відкрийте додаток платформи на смартфоні, торкніться значка конверта, який надає доступ до ваших прямих повідомлень, потім натисніть на гвинтик налаштувань у верхній частині екрана.

Далі ви маєте кілька варіантів дій. Можна просто заблокувати всі відео- та аудіовиклики, знявши галочку з пункту «увімкнути аудіо- та відеодзвінки», а можна обрати, кому дозволити дзвінки – приміром, всім користувачам, або людям з адресної книги (слід надати X дозвіл на доступ до контактів телефону), особам, на яких ви підписані (опція активована за замовчуванням), або верифікованим користувачам. «Верифікація» на Х полягає в тому, що деякі люди і боти просто платять $8 щомісяця за синю галочку – серед них, втім, можуть трапитися «цікаві» співрозмовники, як-от генеральний секретар Хезболли Хасан Насралла та Аль-Сааді Каддафі, син покійного лівійського диктатора Муаммара Каддафі – словом, чимало тих, кого не такі «демократичні» особистості, як Ілон Маск, вважають терористами.   

Email розсилка