У США можуть заборонити китайські дрони DJI

  • 26 Квітня 2024

Слідом за TikTok.

У США можуть заборонити китайські дрони DJI зображення

Конгрес США розглядає законопроєкт, який передбачає заборону у країні діяльності китайської компанії з виробництва безпілотників DJI. Американська влада вважає цю продукцію загрозою для національної безпеки, а виробники БПЛА, зокрема, знаменитих «Мавіків», розташовані в КНР, входять до списку китайських військових компаній, чию продукцію буде заборонено купувати збройним силам США, а також урядовим агенціям та програмам. 

DJI становлять ризик національній безпеці, і вже давно пора вивозити з Америки безпілотники, виготовлені комуністичним Китаєм.

Це твердження Еліс Стефанік, республіканки та однієї з головних авторок законопроєкту, підтримують чимало чиновників США, заявляючи що дрони DJI шпигують для Китаю, передаючи інформацію про критичну інфраструктуру США, а через потенційні вразливості в їхньому ПЗ (хоча наразі таких не виявлено) Пекін може отримати доступ до ще більшої кількості конфіденційних даних. Мінфін США вже оштрафував компанію DJI за використання дронів для шпигунства за уйгурськими мусульманами, утримуваними в таборах провінції Сіньцзян. Якщо закон ухвалять, більша частина бізнесу компанії DJI у США буде фактично знищена.

Email розсилка