Сан-Франциско хоче повернути на вулиці технологію розпізнавання облич

  • 07 Березня 2024

За 5 років після її заборони.

Сан-Франциско хоче повернути на вулиці технологію розпізнавання облич зображення

2019 року місто Сан-Франциско, що у США, відмовилося  від застосування технології розпізнавання облич, і рішенням міської наглядової ради заборонило використовувати її навіть поліційному управлінню. Ще зо два десятки американських міст тоді вчинили так само; але нове рішення виборців Фріско доводить, що значна їх частина змінила думку, і замість захисту демократичних цінностей стала на бік посилення поліційних функцій держави.

Міська наглядова рада Сан-Франциско 60 % голосів і за активної підтримки мера Лондон Ніколь Брід (Лондон – це ім’я пані мера) вирішила повернути поліційному управлінню Сан-Франциско можливість встановлювати камери громадського спостереження і використовувати дрони без нагляду поліційної комісії та міськради. Мер Брід та інші прихильники цієї ідеї кажуть, що дбають про безпеку Сан-Франциско і натякають на зростання злочинності, однак правозахисники заявляють, що рівень злочинності у Фріско останнім часом взагалі-то знизився, і що ця ідея – не що інше, як «цинічна спроба впливових сил використати побоювання щодо злочинності та передати більше влади поліції».

Проголосовані зміни до чинного законодавства також надають поліції більше свободи з переслідування підозрюваних на автомобілях і зменшують зобов’язання щодо оформлення документів, зокрема коли поліціянти вдаються до застосування сили. Крім того, з’явиться певний рівень секретності стосовно технологій спостереження – простіше кажучи, люди можуть і не знати, як, коли і за допомогою яких інструментів за ними стежить поліція.

Email розсилка