Естонія зазнала найбільшої за всю свою історію кібератаки

  • 11 Березня 2024

Відповідальність взяли на себе російські зловмисники.

Естонія зазнала найбільшої за всю свою історію кібератаки зображення

9 і 10 березня 2024 року вебсайти державних установ Естонії зазнали масштабної DDoS-атаки, найбільшої за всю історію країни. Основними цілями хакерів стали Податковий і митний департамент, Міністерство юстиції та Департамент поліції і прикордонної охорони, а всього було атаковано кілька десятків урядових сайтів.

Про Естонію – у сенсі кібербезпеки – можна, либонь, сказати приказкою «Хоч мала, та завзята». Управління інформаційних систем Естонії останніми роками запровадило низку технічних контрзаходів, що використовуються на більшості основних вебсайтів і служб державного сектору. У разі необхідності технологічна допомога надається також приватному сектору, особливо компаніям, дотичним до критичної інфраструктури. Так було і цього разу. Попри те, що лише у суботу державні сайти отримали майже 3 млрд запитів, Управління інформаційних систем зреагувало на надзвичайну ситуацію оперативно і максимально пом'якшило наслідки атаки.

За даними управління, з початку повномасштабної російсько-української війни DDoS-атаки (також відомі як розподілені атаки на відмову в обслуговуванні) на сайти союзників України стали звичним явищем; вони часто відбуваються хвилями і пов’язані зазвичай із діями та заявами на підтримку українського народу. Здебільшого відповідальність за них – як і цього разу – беруть на себе російські хакери.  

Email розсилка