ШІ Copilot від Microsoft заблокований на пристроях Конгресу США

  • 03 Квітня 2024

Рік тому така сама доля спіткала й безплатну версію ChatGPT.

ШІ Copilot від Microsoft заблокований на пристроях Конгресу США зображення

Конгрес США заборонив своїм співробітникам використовувати ШІ-інструмент Copilot від компанії Microsoft. За словами головного адміністративного офіцера Палати представників Кетрін Шпіндор, «Управління з кібербезпеки визнало програму Microsoft Copilot небезпечною для користувачів через загрозу витоку даних Конгресу до хмарних служб, Конгресом не схвалених».   

Персонал Палати представників все ще може використовувати Copilot на особистих пристроях, однак на всіх гаджетах, що належать Конгресу США, ШІ-помічник від Microsoft буде заблокований. Це рішення ухвалене згідно з політикою Білого дому щодо використання штучного інтелекту в урядових установах. Рік тому Конгрес США заборонив використання на своїх пристроях безплатної версії ChatGPT від OpenAI, дозволивши тільки платну ChatGPT Plus, за умов суворого контролю конфіденційності.

Представник Microsoft заявив у коментарі ЗМІ, що компанія усвідомлює «потребу державних користувачів у підвищених вимогах безпеки даних», і працює над вдосконаленням своїх ШІ-інструментів, як-от нова урядова версія чатбота Copilot з вищим рівнем безпеки, та служба Azure від OpenAI для секретних робочих завдань, і пообіцяв представити їх згодом, вже цього року.

Email розсилка