Google звільнила інженера, який протестував проти проєкту «Німб»

  • 12 Березня 2024

Project Nimbus – це контракт Google й Amazon з ізраїльськими військовиками.

Google звільнила інженера, який протестував проти проєкту «Німб» зображення

Інженер з хмарних технологій, який ще нещодавно працював на компанію Google, вирішив поділитися своїм світоглядом з оточенням прямо під час конференції MindTheTech, що проходила в Нью-Йорку. Неназваний правдоборець перервав виступ керівного директора Google-Ізраїль Барака Регева і заявив, що відмовляється створювати технології, які сприяють геноциду або стеженню, і «наражають на небезпеку членів палестинської громади».

Після конференції інженер анонімно поспілкувався з пресою, але компанія швидко з’ясувала, хто він, і цілковито стала на його бік: відтепер він не буде створювати ані шпигунських, ані жодних інших технологій, принаймні для Google – бо його звільнили з роботи.

Під час своєї імпровізованої (або ні) акції протесту інженер згадав проєкт «Німб» (Project Nimbus) – контракт вартістю $1,2 млрд на постачання систем ШІ та інших передових технологій до війська Ізраїлю, який виграли Google і Amazon. Прикметно, що бідкаючись про палестинську громаду, нині безробітний і слова не мовив на захист ізраїльських жінок, дітей та старих, по-звірячому вбитих, закатованих чи узятих в заручники під час нападу ХАМАС на Ізраїль у жовтні 2023 року.

Email розсилка