OpenAI назвала звинувачення Ілона Маска на свою адресу «незв’язними»

  • 13 Березня 2024

І натякнула, що рухає ним банальна заздрість.

OpenAI назвала звинувачення Ілона Маска на свою адресу «незв’язними» зображення

У відповідь на судовий позов Ілона Маска, де він звинувачував компанію OpenAI та особисто Сема Альтмана у порушенні засновницької угоди, в якій буцімто був зафіксований некомерційний статус компанії і зобов’язання надати публічний доступ до вихідного коду свого ШІ-продукту, представник OpenAI витончено натякнув, що все це – свята брехня.   

Не існує жодної Угоди про заснування або будь-якої іншої угоди з Маском. Це – фікція, яку Маск вигадав, щоб незаслужено претендувати на плоди роботи підприємства, яке він спочатку підтримував, потім покинув, а потім спостерігав, як воно процвітає без нього. Маск стверджує, що подає цей позов заради людства, однак правда, очевидна навіть із його суперечливих заяв – полягає в тому, що він подає його, щоб просунути свої власні комерційні інтереси. 

В OpenAI заявили, що претензії мільярдера ґрунтуються на «заплутаних – часто незв’язних – фактичних передумовах», і що вони мають докази підтримки Маском комерціалізації компанії за умови, що вона буде контролюватися ним самим. OpenAI на цю пропозицію не пристала, а на початку лютого 2024 року опублікувала у своєму блозі електронні листи від (нібито) самого Ілона ще за часів його роботи в компанії. У них йдеться, що він хотів бути генеральним директором OpenAI і мати мажоритарний пакет її акцій, а коли йому «піднесли гарбуза» — просто звільнився. Але своєї поразки не забув.    

Email розсилка