Pornhub позивається до ЄС через новий Закон про цифрові послуги

  • 15 Березня 2024

Хоче довести, що його порно дивляться менш ніж 45 млн глядачів.

Pornhub позивається до ЄС через новий Закон про цифрові послуги зображення

Нові правила модерації онлайн-контенту, що набули чинності разом із новим Законом ЄС про цифрові послуги (DSA), додали головного болю багатьом технологічним гігантам, як-от Amazon, Google, Facebook та Instagram. І багатьом порногігантам – теж. Річ у тому, що згідно з DSA, «дуже великі платформи» (з аудиторією понад 45 млн користувачів) зобов’язані впроваджувати додаткові методи боротьби зі шкідливим і незаконним контентом, зокрема, з порнографією. Інакше – штрафи до 6 % від світового річного товарообігу провинної компанії. Вирішивши, що боротися самим із собою – то трохи не комільфо, Pornhub, Stripchat та Xvideos подали до суду на Єврокомісію.

Pornhub та Stripchat вимагають визнати їх не дуже великими платформами, запевняючи, що їхнє порно не переглядають аж 45 млн користувачів щомісяця, а всього лиш нещасні 33 млн (та й то у добрі часи). Xvideos, із підтвердженою цифрою у 160 млн користувачів, розмір своєї платформи не заперечує, та натомість просить суд призупинити дію правила, яке вимагає створення детальної загальнодоступної бібліотеки реклами, що показується на їхньому сайті. Це прохання підтримав і сервіс Pornhub.     

Речник Єврокомісії Йоханнес Барке заявив, що його установа готова відстояти свою позицію у суді, що всі розрахунки кількості користувачів Pornhub і Stripchat обґрунтовані, і що правила щодо прозорості реклами є ключовими для споживачів і бізнесу. Крім додаткових заходів боротьби з незаконним контентом, які мають містити й механізми блокування доступу до таких вебсайтів неповнолітніх, порноплатформи також зобов’язані до 20 квітня надати детальну інформацію про те, як обмежуватимуть основні ризики своїх ресурсів – а саме насильство над жінками, неповнолітніми, поширення дитячого порно та інтимних матеріалів без згоди власників відео та учасників процесу.

Email розсилка