Внаслідок кібератаки у Франції стався витік даних 43 млн громадян

  • 15 Березня 2024

Хто це зробив – наразі невідомо.

Внаслідок кібератаки у Франції стався витік даних 43 млн громадян зображення

Хакерська атака на французьку державну службу зайнятості France Travail призвела до витоку персональних даних майже 43 млн громадян країни. За даними відомства, злочинці отримали доступ до масиву конфіденційної інформації, зібраної за 20 останніх років, як-от імена, дати народження, номери соцстрахування, електронні та поштові адреси і номери телефонів. Від витоку, за попередніми підрахунками, постраждало понад 63 % населення Франції.

France Travail негайно проінформувала про інцидент Національну службу захисту даних (CNIL) і попередила, що зловмисники можуть об'єднати скомпрометовані дані з тими, що були викрадені раніше, для створення потужних баз даних громадян, та можливого продажу цієї інформації у даркнеті. Чиновники, втім, запевняють, що банківські реквізити і паролі користувачів не зламані, однак закликають французів бути пильними щодо можливих спроб фішингу і перевірити надійність паролів, а ще краще – змінити їх для святого спокою.   

Виток відбувся у період з 6 лютого по 5 березня 2024 року, розслідує його бригада із боротьби з кіберзлочинністю Департаменту судової поліції Парижа. Поки що цю кібератаку не пов’язують з Кремлем, однак сталася вона відразу після того, як президент Франції Еммануель Макрон від імені свого народу публічно підтвердив непохитну підтримку України у російсько-українській війні.

Email розсилка