Медичну картку Кейт Міддлтон намагалися зламати

  • 21 Березня 2024

Скандали навколо принцеси Уельської не вщухають.

Медичну картку Кейт Міддлтон намагалися зламати зображення

Загадкова хвороба Кейт Міддлтон не дає спокою не лише папараці та любителям розмаїтих теорій змови (як-от – принцеса Уельська стала донором не знати якого органу для короля Чарлза ІІІ, принцеса Уельська в комі, або ховається від світу, бо чоловік завів коханку, і там все серйозно) – а й невідомих хакерів, які вирішили довідатися, що ж там сталося, з перших рук. The London Clinic, де у січні 2024 року оперували принцесу, повідомила, що кіберзлочинці, у змові зі щонайменше двома співробітниками лікарні, намагалися зламати медичну картку Кейт Міддлтон. Керівництво клініки негайно повідомило про інцидент Кенсінгтонський палац та Офіс уповноваженого з питань захисту інформації, і розпочало розслідування.

Ми твердо переконані, що всі наші пацієнти, незалежно від їхнього статусу, заслуговують на повну конфіденційність і безпеку їхньої медичної інформації.

Масштаби витоку залишаються незрозумілими, як і те, чи хакери лише намагалися скомпрометувати дані Кейт, чи їм це таки вдалося. Правоохоронці, які працюють над цією справою, традиційно скупі на коментарі, адміністрація The London Clinic грозить причетним карами небесними й кримінальними, але на цьому поки що й усе. Кенсінгтонський палац опублікував заяву, де підтвердив, що Кейт Міддлтон, дружина принца Вільяма, знає про кіберінцидент, а Офіс уповноваженого з питань захисту інформації очікує вичерпного звіту від лондонської поліції.

У разі, якщо викрадення таки сталося, дані принцеси Кейт можуть використовуватися зловмисниками для шантажу та/або поширення чуток про стан її здоров’я через соцмережі (перша хвиля чуток здійнялася, коли Кейт опублікувала оброблений у фотошопі знімок з дітьми). Якщо злам буде доведено, клініку оштрафують на 17 млн фунтів стерлінгів, а безпосередні винуватці можуть загриміти до буцегарні, де матимуть час подати письмові вибачення королівській родині. Утім, що саме сталося з Кейт Міддлтон, як вона почувається зараз, де перебуває і що робить – питання, які цікавлять не лише жовту пресу, але й британців, які здебільшого ставляться до принцеси Уельської дуже приязно і хвилюються за неї, як за рідну.

Email розсилка