Компанія Google погодилася видалити дані, зібрані в режимі анонімного перегляду

  • 03 Квітня 2024

Режим приватного перегляду Google нарешті стане таким де-факто.

Компанія Google погодилася видалити дані, зібрані в режимі анонімного перегляду зображення

У межах мирової угоди, якої досягли сторони у справі «Браун проти Google», технологічний гігант погодився знищити або деідентифікувати мільярди записів даних вебперегляду, зібраних, коли користувачі працювали з браузером у режимі інкогніто.   

2020 року власники акаунтів Google подали колективний судовий позов, де звинуватили компанію у незаконному відстежуванні їхньої поведінки під час перебування у режимі анонімного перегляду. Користувачі стверджували, що хибно вважали себе захищеними від збору даних. Якщо федеральний суддя Каліфорнії схвалить угоду, вона торкнеться 136 млн користувачів Google.

Позивачі оцінили свої збитки у $5 млрд, однак представник Google заявив, що вони отримають «нуль», бо досудове врегулювання не стосується відшкодування збитків для клієнтів; однак в мировій угоді йдеться, що компанія розкриватиме більше інформації про збір даних у режимі приватного перегляду, і встановить обмеження на подальший такий збір. Google також погодилася дозволити користувачам блокувати за замовчуванням сторонні файли cookie під час перегляду інкогніто строком на 5 років – щоб компанія не відстежувала своїх користувачів на побічних вебсайтах.

Email розсилка