Rakuten Viber каже, що 2023 року шахрайських дзвінків поменшало втричі

  • 08 Квітня 2024

І все це – завдяки новим функціям з використанням ШІ.

Rakuten Viber каже, що 2023 року шахрайських дзвінків поменшало втричі зображення

Команда Rakuten Viber оприлюднила дані щодо блокування телефонних шахраїв в Україні 2023 року. Їхня кількість зменшилася майже втричі – 37 000 заблокованих крутіїв проти 130 000, яких «вимкнули» 2022 року. Ключовим фактором впливу на ці показники стала додаткова функція «Ідентифікація абонентів».

Антиспам-система від Viber блокує акаунти, які розпізнає як шахрайські, на основі різноманітних факторів. Торік восени в Україні з’явилася функція «Ідентифікація абонентів», яка попереджає користувачів про ймовірний спам або шахрайство, допомагає ідентифікувати дзвінки від незнайомих абонентів, а після розмови користувачі можуть позначити вхідний виклик як спам – що збережеться у базі даних Viber.  

2023 року 60 000 користувачів Viber повідомляли про шахрайство або спам – це майже вп’ятеро менше, як порівняти з 2022 роком. Загалом торік 450 000 українців отримали небажані дзвінки – 2022 року цей показник становив понад 1,5 млн. Окрім «Ідентифікації абонентів», яку можна увімкнути на Android (Параметри – Дзвінки і повідомлення), у Viber є й інші безпекові функції, як-от керування запитами на повідомлення від незнайомих номерів у окремій теці, автоматична перевірка на спам, налаштування додавання в групи – все це можна знайти в меню «Параметри», на вкладці «Конфіденційність».

Email розсилка