Британцю, засудженому за створення дитячих порно-діпфейків, заборонили користуватися ШІ

  • 22 Квітня 2024

Це перший прецедент не лише у британському, але й у світовому судочинстві.

Британцю, засудженому за створення дитячих порно-діпфейків, заборонили користуватися ШІ зображення

 48-річний Ентоні Довер, засуджений за створення понад 1000 непристойних зображень з дітьми, згідно з рішенням суду, не зможе користуватися будь-якими інструментами генеративного ШІ протягом 5 років. Також він отримав громадський припис і штраф 200 фунтів.

У наказі про запобігання сексуальній шкоді, винесеному щодо Довера в лютому цього року, йдеться, що засуджений зобов’язаний «не використовувати, не відвідувати та не отримувати доступ» до інструментів генеративного штучного інтелекту без попереднього дозволу поліції. Під заборону потрапили, зокрема, генератори тексту в зображення, які створюють реалістичні картинки на основі опису, а також сайти, які використовуються для створення оголених діпфейків.

Створені за допомогою ШІ матеріали сексуального насильства над дітьми є гіперреалістичними; існують спеціальні програми, які з цією метою використовують педофіли, і ті, хто хоче заробити на продажу таких картинок. Фахівці і благодійники, які намагаються опертися хвилям дитячого порно в інтернеті, зазначають, що, хоча зображення сексуального насильства, створені за допомогою ШІ, наразі становлять «відносно невелику» частку загальних матеріалів, випадки використання ШІ з цією метою зростають повільно, але неухильно. Тож є надія, що цей прецедент, перший не лише у Британії, але й у світі, «стане чітким сигналом для тих, хто виробляє і поширює такий контент, що це незаконно».

Email розсилка