X розгортає підтримку ключів доступу для iOS у всьому світі

  • 11 Квітня 2024

Ключі доступу для користувачів Android наразі недоступні.

X розгортає підтримку ключів доступу для iOS у всьому світі зображення

У січні 2024 року соцмережа Х запустила підтримку ключів доступу для користувачів iOS у США. А нещодавно в обліковому записі X Safety з’явилося повідомлення про глобальне розгортання цієї функції у всьому світі. Тепер власники iPhone, хай би де вони жили, зможуть скористатися альтернативним способом авторизації на платформі Х.

Ключі доступу вважаються безпечнішими за традиційні паролі, оскільки їх практично неможливо зламати. Користувач, активуючи і встановлюючи ключі доступу для входу, створює пару ключів, які й слугуватимуть обліковими даними для цифрової автентифікації. Один ключ зберігається локально на пристрої користувача, доступ до другого має служба, що пропонує опцію входу. Підтвердити, що це саме він намагається увійти у свій обліковий запис, користувач може за допомогою біометрії або пароля пристрою.

Активувати ключі доступу в Х можна, запустивши застосунок платформи для iOS. Потім у розділі «Ваш обліковий запис» слід обрати «Налаштування та конфіденційність», а у підпункті «Безпека та доступ до облікового запису» знайти «Додатковий захист паролем» і обрати «Ключ доступу». На жаль, поки що невідомо, коли ця опція буде доступна для користувачів Android – і чи буде доступна взагалі.

Email розсилка