Baykar випробовує крилату мініракету зі ШІ

  • 18 Квітня 2024

Її можна запускати з пікапа.

Baykar випробовує крилату мініракету зі ШІ зображення

Турецька військова компанія Baykar, виробник знаменитих дронів Bayraktar, які так добре прислужилися українцям на початку повномасштабного вторгнення, тестує нову мініракету KEMANKEŞ 2 з підтримкою штучного інтелекту. Її попередня версія, KEMANKEŞ, стартувала з ударного БПЛА Bayraktar TB2, а KEMANKEŞ 2 можна запускати з рухомого пікапа.   

Назву KEMANKEŞ ракета отримала на честь легендарних турецьких лучників, уславлених вмінням влучати в ціль у складних умовах – це символізує її можливості. KEMANKEŞ 2 — це мініатюрна «розумна» крилата ракета, що використовує ШІ для покращення автономної роботи і системи автопілота, і завдяки цьому ефективно вражає стратегічні цілі.

Дальність польоту нової ракети – понад 200 км, час роботи – до години. KEMANKEŞ 2 може працювати цілодобово, оснащена ШІ-системою оптичного наведення, що дозволяє визначати й вражати цілі з високою точністю. Також має надійний захист від засобів РЕБ. І KEMANKEŞ, і KEMANKEŞ 2 сумісні з ударними дронами компанії Baykar, зокрема й Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB2 і Bayraktar TB3. Це полегшує зв’язок прямої видимості й дозволяє передавати на наземну станцію управління телеметричні та відеодані в режимі реального часу.

Email розсилка