Деякі смартфони ідентифікують застосунки Google як шкідливе ПЗ

  • 31 Жовтня 2023

Проблеми виникли на гаджетах Huawei, Vivo та Honor.

Деякі смартфони ідентифікують застосунки Google як шкідливе ПЗ зображення

Застосунки від Google давно стали невіддільною частиною нашого цифрового життя. Gmail, YouTube, Google Maps тощо – добре знайомі і надійні помічники користувачів. Однак нещодавно виникла парадоксальна ситуація – деякі смартфони позначають продукти від Google як потенційно шкідливе ПЗ і застерігають користувачів від їх використання.

Власники смартфонів Vivo, Honor і Huawei повідомили, що отримали сповіщення про загрозу безпеці, коли пробували відкрити програми Google. Користувачам пропонувалося видалити ці застосунки, бо гаджети класифікували їх як зловмисне ПЗ «Троян SMS-PA».     

Honor і Huawei позначають програми Google як загрозу високого ступеня ризику. Сповіщення про деталі загрози стверджує, що застосунки Google приховано надсилають SMS-повідомлення, нібито змушуючи користувачів платити за явні послуги. З технічного погляду ця ситуація є хибним спрацюванням, що поширилося навіть на YouTube.

У Google пояснили, що безпекові попередження генеруються пристроями, які не мають сертифікації Google Play Protect. Ймовірно, оновлення визначення вірусних програм з’явиться вже найближчими днями, а поки що користувачі можуть вимкнути хибну тривогу, очистивши дані кешу в меню «Налаштування» > «Програми» > «Оптимізатор» > «Інформація про програму» > вкладка «Пам’ять».      

Email розсилка